Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Schütz: Matteus-passio

Helsinki | Kannelmäen kirkko

Tule laskeutumaan pääsiäisen viettoon pitkäperjantaina Heinrich Schützin Matteus-passion johdattamana. Jeesuksen kärsimyshistoria kuvataan tässä a cappella -teoksessa koskettavasti ja dramaattisesti, samalla kuitenkin kauniin yksinkertaisesti ja meditatiivisesti. Voit seurata tarkkaavaisesti tapahtumien kulkua käsiohjelmasta tai rauhoittua kuuntelemaan hienovaraisesti vaihtelevien resitatiivien sointia ja kuoron ilmeikästä polyfoniaa.

Heinrich Schütz oli yksi 1600-luvun arvostetuimmista muusikoista. Passiosäveltäjänä hän on edelleenkin Bachin jälkeen esitetyin. Schütz sävelsi kolme passiotaan vanhoilla päivillään, lähes 80-vuotiaana. Maestro tunsi musiikin uusimmatkin virtaukset hyvin mutta valitsi passioihinsa vanhahtavan, lähes renessanssityylisen sävelkielen.

Evankelistana on tenori Martti Anttila ja Jeesuksen osan laulaa basso Mikko Kuivalainen. Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat laulaa kansanjoukon osat sekä yksittäiset muut roolit. EOL on renessanssi- ja barokkimusiikkia usein esittävä kamarikuoro, joka on mm. levyttänyt englantilaisia madrigaaleja ja esittänyt kaksi renessanssiaiheista musiikkinäytelmää.

Martti Anttila, evankelista
Mikko Kuivalainen, Jeesus
Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat
johtaa Teemu Tommola

Liput 12€ / 8€ (kaikki alennusryhmät)
Ovelta, verkkokaupasta (Holvi ja Tiketti) ja kuorolaisilta. Ovella käy myös korttimaksu.
Holvi: www.holvi.com/shop/eolkuoro
Tiketti (palvelumaksu 1,5€): www.tiketti.fi/schutz-matteus-passio-kannelmaen-kirkko-helsinki-lippuja/...
Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/1330127660461045/
Lisää tietoa kuorosta:
http://kamarikuoroeol.net

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 19.4. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: