Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Perhejoogaa ja tunnetaitoja

Helsinki | Tapanilan työväentalo

Perhejoogassa lapset ja aikuiset joogaavat lasten joogasadun yhdessä. Lapsen kanssa joogaamassa voi olla vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi tai muu läheinen. Tunti tarjoaa lapselle ja aikuiselle yhteistä aikaa ja läsnä olevaa yhdessäoloa. Tämä perhejooga on suunnattu 3-8 -vuotiaille. Perhejoogatunnin kesto on 60 minuuttia, joka sisältää pienen tauon. Tunnin ensimmäinen osion aikana joogaamme yhdessä joogasadun. Tunnin toinen osio sisältää tunnetaitoja vahvistavia harjoituksia yhdessä erilaisia menetelmiä hyödyntäen.

Lapset hyötyvät joogasta monella tavalla. Se vahvistaa sekä lasten fyysistä suoristuskykyä että keskittymiskykyä. Erilaiset venytykset ja hengitys auttavat rauhoittumaan ja poistavat jännitystä niin kehosta kuin mielestä. Jooga vahvistaa myös luustoa ja lihaksistoa sekä tarjoaa työkaluja rentoutumiseen ja lepoon. Useat jooga-asanat eli liikkeet ja asennot vahvistavat kehoa monipuolisesti hellien. Tasapainotteluun pohjautuvat asennot parantavat keskittymiskykyä, ryhtiä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa myös monipuolisesti rytmitajua ja koordinaatiokykyä sekä vaikuttaa lapsen luovuuteen ja tunneälyyn.

Aikuiselle perhejoogatunti tarjoaa mahdollisuuden keskittyä nauttimaan osallisuudesta ja yhteisestä ajasta lapsen kanssa. Omaa lasta ei tarvitse ohjata, vaan aikuinen voi rauhoittua seuraamaan, miten lapsi keskittyy satuun. Joogamatolla voi myös herätellä omaa sisäistä lastaan heittäytyen mukaan joogasadun vietäväksi.

Tunnetaito-osuuksissa tutustutaan perustunteisiin erilaisia menetelmiä hyödyntäen. Tunnetaitoharjoittelu antaa välineitä mm. kiukun kesyttämiseen sekä jännityksen sietämiseen. Jokaisella kerralla on aiheena oma tunne, jota käsittelemme myös joogasadussa. Ensimmäisellä kerralla tutustumme yleisesti tunteisiin ja siihen miten ne näkyvät ja tuntuvat meissä.

Lisätiedot: www.jemmanen.com tai posti.jemmanen(a)gmail.com
Tunnit järjestetään Tapanilan työväentalolla sunnuntaisin 15.3., 22.3., 29.3., 5.4. sekä 19.4. klo 15-16.

su 15.3. mitä tunteet ovat?
su 22.3. viha
su 29.3. pelko
su 5.4. suru
su 19.4. ilo

Kokonaisuuden hinta on 115€ / pari / 5krt (22€/krt), ja kertakäynti on 25€ / pari. Hinta sisältää perhejoogatunnin, kaikki käytetyt materiaalit sekä tietopaketin lasten tunnetaitojen tukemisesta pdf-tiedostona.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 15.3. klo 15–16
  • su 22.3. klo 15–16
  • su 29.3. klo 15–16
  • su 5.4. klo 15–16
  • su 19.4. klo 15–16

Tapahtumapaikka: 

Tapanilan työväentalo

Sijaintikunta: 

Helsinki

Käyntiosoite: 

Sompiontie 4

Postinumero: 

00730

Postitoimipaikka: 

Helsinki

Puhelinnumero: 

040 5617929

Sähköposti: 

info@tapanilannayttamo.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: