Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Puuooppera

Hyrynsalmi | Mustarinda

Puuoppera soi Mustarindan lähimetsässä Paljakanvaaralle rakennetulla uudella Metsänäyttämöllä, jonka on suunnitellut arkkitehti Austris Mailitis. Näytökset alkavat auringonlaskun jälkeen klo 22.30.

Tapahtumaan on helppo saapua ilman autoa! Bussikuljetuksia alueelle on järjestetty Kajaanista, Oulusta, Kuhmosta ja Hyrynsalmen keskustasta. Lisätietoa busseista ja liput voi varata www.metsanayttamo.fi sivulta. Liput ovat ilmaiset.

Kahdeksanhenkinen orkesteri saapuu Latviasta ja oopperan lauluosuuksista vastaa Latvian Radiokuoron jäsenistä koostuva ryhmä. Kahteen iltaan mahtuu myös muita esiintyjiä, fauneja, taivaan tähtiä sekä pehmeästi humiseva vanha kuusimetsä. Latvialais-ruotsalainen työryhmän taiteellisessa vastuussa on säveltäjä Anna Kirse, ohjaaja Matiss Budovskis, libretisti Andris Kalnozols, arkkitehti Austris Mailitis, kuvataiteilija-lavastesuunnittelija Andris Eglitis ja paetzold-huilua soittava Anna Petrini.

Puuooppera on kansainvälisesti korkeatasoinen, tutkimustietoon pohjaava metsän ekologista ja kulttuurista merkitystä esiin nostava musiikkielämys, joka pyrkii antamaan puille ja metsälle puheenvuoron ja äänen, joka kertoo omaa tarinaansa.

Viikonlopun aikana pääsee myös kokemaan vuosittaisen Mustarindan näyttelyn, seuraamaan metsäaiheista seminaaria, katsomaan esittävää taidetta sekä syömään lähiruokaa ja uppoutumaan nuotiotarinoihin kodan tulilla.

____

Mustarindalla on rajallisesti parkkipaikkoja henkilöautoille. Parkkipaikkojen rajallisuuden ja kestävän luontomatkailun periaatteiden vuoksi suosittelemme saapumaan paikan päälle bussilla tai kimppakyydein.

Järjestämme edulliset linja-autokuljetukset Puuooppera-viikonloppuun Oulusta, Kajaanista, Kuhmosta ja Hyrynsalmelta. Kajaanin lauantain linja-auto on aikataulutettu niin, että myös Helsingin suunnalta junalla matkustavat ehtivät kyytiin.

Muuta ohjelmaa:
Lauantaina 17.8.
Nuotiotarinoita kodalla klo19

Sunnuntaina 18.8.
Pieni metsäseminaari klo13
Nuotiotarinoita kodalla klo 16

Matkaliput maksetaan käteisellä bussissa. Matkaliput eivät sisällä majoitusta.
Oulu - Mustarinda - Oulu 35 €
Kajaani - Mustarinda - Kajaani 25 €
Kuhmo - Mustarinda - Kuhmo 20 €
Hyrynsalmi - Mustarinda - Hyrynsalmi 8

Tapahtuma-ajat: 

  • su 18.8. klo 22.30

Tapahtumapaikka: 

Mustarinda

Sijaintikunta: 

Hyrynsalmi

Käyntiosoite: 

Paljakantie 61

Postinumero: 

89400

Postitoimipaikka: 

Hyrynsalmi

Puhelinnumero: 

0400655883

Sähköposti: 

info@mustarinda.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: