Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Blueberry Hill goes Karhufestivaali: Mats, Jukka Eskola Soul Trio

Ilomantsi | Kino Mantsi

klo 19.00 MATS
klo 20.30 JUKKA ESKOLA SOUL TRIO
Liput 25 €

Jukka Eskola Soul Trio
Trumpetisti Jukka Eskolan uusin kokoonpano Soul Trio on hurmannut svengillään niin kuulijat kuin kriitikotkin. Yhtyeessä vaikuttavat Eskolan lisäksi suomijazzin supertähdet Mikko Helevä (urut) ja Teppo Mäkynen (rummut).

Soul Trion toinen levy julkaistaan syksyllä 2019. Uudet kappaleet esittelevät rosoista ja sielukasta jazzmusiikkia yhdistettynä Etelä-Amerikan rytmeihin, sekä entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin.

Jukka Eskola Soul Trion musiikilliset esikuvat ovat peräisin 1950- ja 60-luvuilta, mutta heidän esittämistä kappaleista löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul-vaikutteisista lainakappaleista. Musiikin avainsanat ovat juurevuus, rytmi ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Trion musiikki on rouhean soul- ja latin jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan!

Mats
Mats on joensuulainen vuonna 2012 perustettu gypsy jazz -yhtye. Matsissa soittavat: Anssi Kirkinen (kitara), Juho Papinniemi (kitara) ja Joonas Kaartti (kontrabasso).

Kitaristi Django Reinhardtin virtuoottinen soitto on innoittanut musiikin ystäviä 1930-luvulta alkaen. Yhä tänä päivänä hänet luetaan maailman parhaiden kitaristien joukkoon, ja Reinhardtin luoma gypsy jazz -tyyli elää vahvana.

Myös Mats ammentaa innoituksensa Reinhardtin musiikista, pukien gypsy jazz -perinteen moderniin asuun. Matsin ohjelmistossa soi sekä Reinhardtin perinteiset että modernimmat, genren nykytähtien sävellykset. Kun Mats astuu lavalle, luvassa on vauhdikas ilta gypsy jazzin parissa!

Tapahtuma-ajat: 

  • to 15.8. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kino Mantsi

Sijaintikunta: 

Ilomantsi

Käyntiosoite: 

Kauppatie 9

Postinumero: 

82900

Postitoimipaikka: 

Ilomantsi

Tapahtuman lisätiedot: