Tapahtuma ei ole enää voimassa.

ChiliBillyBeans ja the Vipers Eikan Pubissa

Järvenpää | Eikan Pub

Huhtikuun ensimmäisenä lauantaina Eikan Pubissa on teemana rock"a"billy, jolloin lavalle kiipeävät kaksi alan genren edustajaa ChiliBillyBeans ja the Vipers. Vaikka bändit poikkeavat lähestymistavassaan melko paljon toisistaan, yhdistää kumpaakin vahva napanuora 50-luvun rock"n"rolliin.

Näistä kahdesta bändistä ChiliBillyBeans nojaa vahvemmin autenttiseen rock"a"billyyn. Bändin ehdoton keulahahmo Miss Chilibilly tulkitsee vauhdikkaat rock"n"roll ja autenttiset rythm"n"blues kappaleet vahvasti ja taidolla. Hämeenlinnan seudulta tulevan, vuodesta 2015 toimineen bändin ohjelmisto on monipuolinen ja koostuu eri esittäjien helmistä. Tarttuvien melodioihin tukevan, mutta ilmavan pohjan antavat kontrabassosta, rummuista ja akustisesta kitarasta koostuva rytmiryhmä. Bändin soiton kruunaa tyylikäs ja monipuolinen kitarointi, joka luo toimivan kontrastin Miss Chilibillyn vokaaleille. ChiliBillyBeansin vaikutteet tulevat mm. Imelda Maylta, Stray Catseilta ja Janis Martinilta.

Vipers ottaa niin omat kuin lainakappaleet astetta rujompaan käsittelyyn. Klassisesta 50-luvun kaartista Johnny Burnette & Rock"n"Roll Trio ja Eddie Cochran ovat vahvimmin läsnä, mutta bändin soittajien värikäs historia (mm. Stone, Amorphis, Itä-Saksa ja Skreppers) ja vahvat linkit niin brittirockiin ja bluesiin tuovat käsittelyyn rujoutta, joka ei tämän genren bändeissä välttämättä ole itsestään selvää. Bändin rytmiryhmä on klassinen rock"n"roll trio kontrabassoineen, mutta sen kantava voima on kitaristi Kalle Sundströmin virtuoosimainen maalailu. Lavalla huomion huomion keskipisteenä on kuitenkin bändin riivattu laulaja, jonka alter ego Disney pitää kovaa ääntä matkalla helvetin tuleen. The Vipers teki ensimmäiset keikkansa vuonna 2017 ja tänä keväänä julkaistiin digi-EP Reptiler.

On selvää, että ChiliBillyBeans ja The Vipers järjestävät Eikan Pubissa niin kuuman illan, että kesä alkaa tänä vuonna jo huhtikuussa. Tervetuloa vispaamaan lantioita!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 6.4. klo 22.30

Tapahtumapaikka: 

Eikan Pub

Sijaintikunta: 

Järvenpää

Käyntiosoite: 

Mannilantie 30

Postinumero: 

04400

Postitoimipaikka: 

Järvenpää

Tapahtuman lisätiedot: