Tapahtuma ei ole enää voimassa.

KAVI: Kwaidan - Kauhun kasvot (1964)

Joensuu | Elokuvateatterikeskus Tapio

Japanilaisessa elokuvassa jatkui 1960-luvulla suuruuden aika, ja hienoimpiin ohjaajiin kuului Masaki Kobayashi. Lafcadio Hearnin teoksista syntyi Kwaidan (1964), yksi kaikkien aikojen värähdyttävimmistä kauhufantasioista, ohjaajan ensimmäinen värielokuva. Visuaaliset keksinnöt ovat unohtumattomia ja Toru Takemitsun musiikki arvoituksellisen aavemaista.

Kwaidanin neljä elokuvanovellia perustuvat japanilaistuneen maailmanmatkaajan, kreikkalais-amerikkalaisen lehtimiehen Lafcadio Hearnin (1850-1904) työhön.

“Kuvajaisessa” samurai tulee juoman mukana nielleeksi ylhäisen miehen sielun, joka palaa kostamaan. “Hiukset” kertoo köyhtyneestä samuraista, joka uusissa rikkaissa naimisissa kohtaa ensimmäisen vaimonsa aaveena. “Luminainen” on tarina kuolettavasta noidasta, joka rakastuu köyhään puunhakkaajaan ja yrittää elää tavallisen naisen hahmossa. “Heike-klaanin tuho” kertoo ammoisessa meritaistelussa kuolleista rauhattomista hengistä, jotka ilmestyvät kummitelemaan sokealle biwansoittajalle. Ajan ja tajunnan, tasot torjutut pelot ja toiveunet, menneisyyden haamut ja ihmismielen sisäiset riivajaiset limittyvät muotopuhtaaksi, hienostuneiden kauhutehosteiden kerronnaksi, joka solisee kirkkaana kuin vesi mutta säilyttäää yhtäkaikki arvoituksellisuutensa. Kobayashin visiossa sukellus pimeyteen tuottaa puhtaasti kimmeltäviä helmiä.

Kwaidan on visuaalisesti harvinaisen loistelias ja täyteläinen elokuva. Koko skenografia lavasteineen, pukuineen ja väreineen on loppuun saakka tutkittu ja soinnutettu.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 30.3. klo 16.30

Tapahtumapaikka: 

Elokuvateatterikeskus Tapio

Sijaintikunta: 

Joensuu

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 27

Postinumero: 

80100

Postitoimipaikka: 

Joensuu

Puhelinnumero: 

013-122238

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-16

Lippujen hinnat: 

6€

Lipunmyyjät: 

Savon Kinot

Osoite: