Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Helmikonsertti helmikuussa, Laura Mikkola, piano ja Fredrika Mikkola, viulu

Kemijärvi | Kemijärven Kulttuurikeskus

Helmikonsertti helmikuussa
Laura Mikkola, piano ja Fredrika Mikkola, viulu

Kemijärven konserttitarjonnassa on vuorossa jälleen pianomusiikkia maailman huipulta, kun Kemijärvelle saapuu kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu pianotaiteilija Laura Mikkola.
Konsertti on Kulttuurikeskuksen salissa sunnuntaina 16.2.2020 alkaen klo 18.00.
Laura Mikkola kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin pianisteihin. Hän on esiintynyt laajasti eri puolilla maailmaa. Hänen ohjelmistonsa käsittää kamarimusiikin lisäksi kaikkiaan 62 pianokonserttoa. Hänet tunnetaan erityisesti myös "Rautavaara-pianistina", sillä hän on levyttänyt kaikki Einojuhani Rautavaaran teokset soolopianolle. Mikkola on levyttänyt myös mm. Rahmaninovin ja Ravelin musiikkia. Uusimmalla, kesällä 2017 ilmestyneellä levyllä kuullaan Einar Englundin koko pianotuotanto.
Helmikonsertissa kuullaan muun muassa Beethovenin pianosonaatti " Les Adieux" ja Sibeliuksen ja Chailloun pianosävellyksiä, josta osa Mirage on omistettu Laura Mikkolalle.

Laura Mikkola on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Curtis-instituutissa Philadelphiassa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Mikkolan uraa ovat siivittänyt lukuisat kilpailumenestykset, mm. toinen palkinto ja yleisöpalkinto arvostetussa Queen Elisabeth -pianokilpailussa. Saman vuonna hän sai nuoren taiteilijan Suomi-palkinnon. Kilpailuvoitoistaan lähtien Mikkola on saanut työskennellä tunnetuimpien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa Euroopassa, Japanissa, Kiinassa, Etelä-Afrikassa, Australiassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

Laura Mikkolan tytär Fredrika on nuoresta iästään huolimatta jo taitava viulisti. Illan kuluessa saamme kuulla myös äidin ja tyttären yhteissoittoa, kun he esittävät mm. Vitalin Chaconnen, Bacrin Meditation ja Kabalevskin Viulukonsertosta op. 48 Vivace giocoson sekä Sarasaten mustalaislauluja.
Laura Mikkola on toiminut Iitin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana festivaalin perustamisesta, vuodesta 2003 lähtien.

Liput 15/12/8€ ovelta klo 17.00 alkaen.
Konsertissa on väliaika.
Järj. Kemijärven Musiikkiyhdistys ry

Tapahtuma-ajat: 

  • su 16.2. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Kemijärven Kulttuurikeskus

Sijaintikunta: 

Kemijärvi

Käyntiosoite: 

Hietaniemenkatu 5

Postinumero: 

98100

Postitoimipaikka: 

Kemijärvi

Tapahtuman lisätiedot: