Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Vuoden Luontokuvat 2019- näyttely

Kotka | Maretarium

39. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun tulokset julkistettiin lauantaina 19.10.2019
Pohjoismaiden suurimmalla luontokuvafestivaalilla Finlandia-talossa. Vuoden Luontokuvaksi valittiin Ville Heikkisen "Karhu ja korppi".
Kilpailun tuomaristo mieltyi erityisesti voittokuvan eeppiseen tunnelmaan ja kiinnitti huomiota myös kuvan esittämän tilanteen ainutkertaisuuteen: "Tilanne, jossa kaikki elementit osuvat täsmälleen kohdalleen, ei synny hetkessä, vaan vaatii kärsivällisyyttä. Tätä on luontokuvaus parhaimmillaan: tuottaa elämyksiä niillekin, jotka eivät itse syystä tai toisesta pääse tuollaisiin paikkoihin." Ville Heikkinen, 27, kommentoi voittoaan kylmänviileästi, "Se on niin tuurissa. Joskus tuomarit tykkäävät, joskus eivät". Pelkästä tuurista ei varmasti ole kyse, sillä nuoren ammattiluontokuvaajan kyvyistä kertoo jotain se, että hän voitti Vuoden Luontokuva -kilpailun myös vuonna 2017.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen
näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 14 000 kuvaa kaikkiaan 844 eri kuvaajalta.

Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista, sekä muista kilpailussa palkituista kuvista on tehty
Vuoden Luontokuvat 2019 -näyttelykokonaisuus, joka kiertää seuraavan vuoden ajan ympäri Suomea. Näyttelyssä ovat kaikki 40 palkittua kuvaa. Heti tuoreeltaan näyttely on esillä Maretariumissa marraskuun alusta joulukuun 1. päivään saakka. Näyttely sisältyy Maretariumin pääsylipun hintaan. Tervetuloa!

kuva: Vuoden Luontokuva "karhu ja korppi", Ville Heikkinen, sarja: nisäkkäät

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 4.11.–1.12.

  • ma klo 10–17
  • ti klo 10–17
  • ke klo 12–19
  • to klo 10–17
  • pe klo 10–17
  • la klo 10–17
  • su klo 10–17

Tapahtumapaikka: 

Maretarium

Sijaintikunta: 

Kotka

Käyntiosoite: 

Sapokankatu 2

Postinumero: 

48100

Postitoimipaikka: 

Kotka

Puhelinnumero: 

0403110330

Sähköposti: 

info@maretarium.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: