Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kirkkomusiikkiviikko - Sakari & Pietilä Duon konsertti

Kouvola | Kuusankosken kirkko

Urkuri Pétur Sakari ja saksofonisti Esa Pietilä aloittivat yhteistyönsä vuonna 2018. Heidän ilmaisunsa yhdistää monia musiikin aikakausia barokista renessanssin kautta nykymusiikkiin.

Duo esittääkin paljon Esa Pietilän säveltämää musiikkia. Molemmat artistit ovat tunnettuja kyvystään improvisoida virtuoosisesti mihin tahansa annettuun tyyliin tai musiikilliseen katkelmaan.

Pietilän ja muiden säveltäjien alkuperäisten sävellyksien lisäksi duon ohjelmistoon kuuluu sovituksia mm. J.S. Bachin, Astor Piazzollan sekä tunnettujen nykysäveltäjien teoksista.

Saksofonisti Esa Pietilä on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia. Syksyllä 2016 Suomen Jazzliitto myönsi hänelle Yrjö-Palkinnon, jolla sen saaja nimetään Vuoden Jazzmuusikoksi. Kyseessä on korkein tunnustus minkä suomalainen jazzmuusikko voi saada.

Pétur Sakari debytoi Pariisin Notre Dame -katedraalissa vuonna 2017 Olivier Latryn kutsumana ja Pietarin Mariinski-teatterissa vuonna 2018. Hänet on valittu vuoden nuoreksi taiteilijaksi useana vuonna ja hän tekee paljon yhteistyötä suomalaisorkestereiden kanssa.

Sakari on työskennellyt mm. Soile Isokosken, Jorma Hynnisen ja Ville Rusasen kanssa. Vuonna 2016 Pétur Sakari ja Jorma Uotinen tekivät yhteisen projektin, jossa yhdisteltiin sinfonista musiikkia, runoutta ja modernia tanssia. Hän on tehnyt myös useita palkittuja levyjä mm. French Organ Music, The Most Beautiful Adagios ja Première.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 20.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kuusankosken kirkko

Sijaintikunta: 

Kouvola

Tapahtuman lisätiedot: