Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kuusankosken Kirkkomusiikkiviikon avajaiskonsertti

Kouvola | Kuusankosken kirkko

Vuonna 1919 toimintansa aloittanut Kuusankosken seurakunta oli viisi vuotta ilman vakituista kanttoria. Lokakuussa 1924 vakituisena kanttorina aloittanut Paavo Oskari Salokannel perusti kirkkokuoron toivottamalla tervetulleiksi "kaikki ne, jotka omaavat lauluäänen ja – korvan sekä tuntevat rakkautta hengelliseen lauluun".

Kirkollisissa uutisissa julkaistu kutsu tehosi, ja niin 18 nais- ja 3 mieslaulajaa aloittivat kuorotoiminnan Kuusankosken seurakunnassa. Dir. cant. P. O. Salokannel toimi kanttorina aina kevääseen 1957 asti.

Keväällä 1958 dir. cant. & mus. Tapani Rautasuo aloitti Kuusankoskella ansiokkaan ja suurta arvostusta saaneen työuransa, joka kesti 36 vuotta.

Vuodesta 1994 lähtien Kirkkokuoron taiteellisena johtajana on toiminut Kuusankosken seurakunnan johtava kanttori, dir. cant. & mus. DL Jarmo Kukkonen.

Kuusankosken Kirkkokuoro on osallistunut kaikille valtakunnallisille ja alueellisille kirkkomusiikkijuhlille. Lisäksi kuoro on tehnyt konserttimatkoja sekä kotimaassa että ulkomaille mm. Ruotsiin, Norjaan, Saksaan ja Viroon.

Kirkkokuoro on julkaissut kaksi omaa äänitettä. Herran templin tiellä ilmestyi vuonna 1984 ja Kotikirkko vuonna 1999. Tänä vuonna kuoro viettää 95-vuotisjuhlavuottaan.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 18.11. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kuusankosken kirkko

Sijaintikunta: 

Kouvola

Tapahtuman lisätiedot: