Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kaartin soittokunta 200 -juhlakonsertti

Lahti | Sibeliustalo Lahti

Sotilasmusiikin ja Kaartin soittokunnan juhlavuoden pääkonsertissa kuullaan sotilasmusiikin tunnettuja, suomalaisille merkityksellisiä teoksia sekä kurkistetaan historian tapahtumien kulisseihin. Kaartin soittokunnan kanssa konsertissa esiintyy Akademiska Sångföreningen -kuoro.

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri aloitti toimintansa 200 vuotta sitten vuonna 1819. Helsingin Opetuspataljoonan soittokunta tunnetaan nykyään Kaartin soittokuntana.

Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa luodaan katseet alan monisyiseen ja suomalaisittain erittäin merkitykselliseen historiaan.

Konsertin kapellimestarina toimivat ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen ja päällikkökapellimestari, musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola sekä soittokunnan entiset päälliköt evp. Elias Seppälä ja Raine Ampuja.

Akademiska Sångföreningen on perustettu vuonna 1838 ja se on Suomen vanhin yhä aktiivinen kuoro. Kuoro oli 1800-luvulla merkittävä kansallisen heräämisen symboli, ja se ensiesitti Paciuksen säveltämän ja Johan Ludvig Runebergin sanoittaman Maamme-laulun vuonna 1848. Riku Laurikka johtaa kuoroa syksyn 2019 ajan.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 18.11. klo 19–21.30

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: