Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Laulukuun helmiä, Lahden Viihdekuoron 45-vuotisjuhlakonsertti

Lahti | Wanha Teatteri

Lahden Viihdekuoro on perustettu 31.12.1974. Kuoron kunniakasta ja pitkää taivalta juhlitaan 45-vuotiskonsertissa lauantaina 15.2.2020.

Lahden Viihdekuoro on ollut aktiivinen kotikaupunkinsa musiikkielämysten tuottamisessa: eri teemoilla toteutettuja konsertteja, pienryhmien esiintymisiä tapahtumissa / tilaisuuksissa ja juhlissa. Kokeilevaa musiikki-ilottelua: tuttuja ja uusia, tunteisiin vetoavia ja herättäviä kappaleita, sekä perinteisillä että uusilla sovituksilla. Yhteistyötä on vuosien varrella tehty lukuisten kuorojen kanssa. Viimeisimpänä toteutui yhteiskonsertit Kouvolan Viihdelaulajien kanssa keväällä 2019 Kouvolassa ja Lahdessa.

Kuoro esiintyy pääasiassa Päijät-Hämeessä, mutta on myös tehnyt kuorovierailuja ympäri Suomea ja aina ulkomailla asti. Konserttimatkat ovat tähän mennessä suuntautuneet mm. Australiaan, Brasiliaan, Espanjan Kataloniaan, Italian Toscanaan ja Veronan kuorofestivaaleille 2012, Latviaan, Norjaan, Unkariin ja Viroon. Viimeisin ulkomaille suuntautunut varsinainen kuoromatka oli kuorovierailu Saksan Miltenbergiin syksyllä 2016. Kulttuuriviennin lisäksi kuoro on toiminut Lahdessa isäntäkuorona useille ulkomaisille kuoroille.

Juhlakonsertin ohjelma on monipuolinen, sisältäen tunnelmapaloja vuosien varrelta ja myös kuorolle aivan uusia kappaleita. Uudempaa viihdemusiikkia edustaa esim. Paula Vesalan "Älä tuu droppaa mun tunnelmaa" ja Semmareitten "Kaksi kättä hississä". Kuoron ohjelmiston historiapoimintoja ovat esimerkiksi "Vippaa mulle viitonen" ja "Ensi kerran". Kaj Chydeniuksen 80-vuotisjuhlan kunniaksi konsertin ohjelmistossa kuullaan "Puhu minulle rakkaudesta" ja "Joudu armas, joudu". Kantaesityksenä konsertissa kuullaan kuoron taiteellisen johtaja Antti Laaksosen Rakastaja-tango.

Kuoroa johtaa Antti Laaksonen ja säestää yhtye; Antti Akkanen, Matti Hussi ja Sami Tervonen.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 15.2. klo 15–17

Tapahtumapaikka: 

Wanha Teatteri

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Ståhlberginkatu 4 B

Postinumero: 

15110

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: