Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Jukka Tilus – From where the planes leave

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Jukka Tilus – From where the planes leave

Kun olen muuttanut Vantaalle, tuntuu pitkään, etten saa siitä mitään otetta. Vantaalla on lentokenttä ja rautatie ja lähiöt, niiden välissä parkkipaikkoja, peltoa ja liikenteen ääniä. Käyn töissä Helsingissä. Ulkopuolisuuden tunteelta on vaikeaa välttyä.

Vantaa kasvaa kuvauskohteeksi kuin varkain kävelylenkeillä jättömailla ja moottoriteiden varsilla, kun kaupunki alkaa jollakin tapaa tulla tutuksi. Rautatiesillat ja puretut talot.
Kerrostalojen takapihoilla tuulessa heiluvat pyykit ja muut arkiset näkymät näyttävät kiinnostavan ja välillä oudonkin puolensa. Kun kävelee tarpeeksi pitkään, voi päästä siihen tilaan, jossa ympäristön ja yksityiskohtien havainnoimisen tieltä putoaa mielestä pois kaikki muu.

From where the planes leave on puolidokumentaarinen valokuvausprojekti kuljeskelusta Vantaan lähiöissä, niiden liepeillä ja välissä. Olen kuvannut sitä kesästä 2017. Projekti jatkuu vaihtelevalla aktiivisuudella, enkä ole
ajatellut, että sen edes välttämättä pitäisi erityisesti tulla valmiiksi. Tärkeintä on tekeminen ja käveleminen ja kuvaaminen.

Jukka Tilus (s. 1980) on syntynyt ja kasvanut Himangalla Keski-Pohjanmaalla. Ennen Vantaata hän on asunut myös Kuortaneella ja Lahdessa. Valokuvaajana hänen työskentelynsä pohjaa vahvasti sattumaan ja improvisaatioon.

Jukkatilus.com

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 26.6.–14.7.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: