Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tuomas Uusheimo – Äärirajat

Lahti | Galleria Uusi Kipinä

Tuomas Uusheimo – Äärirajat

Valokuvaajan työni käsittelee rakennettua ympäristöä ja sen suhdetta ihmiseen. Etsin arkkitehtuuria jokapäiväisistä asioista, nykyaikaisen rakennussuunnittelun viitekehyksen ulkopuolelta.

Äärirajat –näyttelyn valokuvat käsittelevät urheilun tilaa, rajoja ja arkkitehtuuria.

Urheilukenttä jakautuu rajojen avulla varsinaiseen pelikenttään sekä sen ulkopuolisiin alueisiin. Rajat tai linjat jakavat pelikentän kaksiulotteisiin pintoihin. Nämä pinnat voivat olla vaaka- tai
pystysuuntaisia. Yhdessä ne määrittelevät kolmiulotteisen tilan, jonka sisäpuolella pelaaminen tapahtuu.

Pelikentän rajat varmistavat pelin toimivuuden. Pelaajan tai pelivälineen kulkeutuminen pelikentän rajojen ulkopuolisille alueille tyypillisesti katkaisee pelin. Mitä ammattimaisemmalla tasolla peliä pelataan, sitä täsmällisemmin pelikentän rajoja noudatetaan.

Lähellä pelikentän ääriä, rajojen tuntumassa - juoksulinjojen sisäkaarteissa, sivurajojen läheisyydessä ja maalialueiden reunoilla - tapahtuvat pelin ratkaisevat hetket. Nämä tapahtumat jättävät usein jälkiä pelikenttään sekä pelivälineeseen.

Pelikentän pinnat, tilat, rajat ja jäljet ovat urheilun arkkitehtuurin rakennuselementtejä.

Tuomas Uusheimo on helsinkiläinen valokuvaaja ja valokuvaa arkkitehtuuria toimeksiantoina suomalaisille sekä kansainvälisille suunnittelutoimistoille ja lehdille. Lisäksi hän työskentelee henkilökohtaisten valokuvaushankkeiden parissa. Uusheimon teoksia on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2014 Taiteen edistämiskeskus myönsi Uusheimolle 5-vuotisen taiteilija-apurahan.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 26.6.–14.7.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Uusi Kipinä

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kymintie 1

Postinumero: 

15140

Postitoimipaikka: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: