Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Hillitse hiilikilosi ja testaa CitiCAP-sovellusta Museokioskilla

Lahti | Museokioski

Hillitse hiilikilosi ja testaa CitiCAP-sovellusta Museokioskilla (Aleksi 10) keskiviikkona 18.9 klo 15–18 ja lauantaina 21.9 klo 10–13. Lahti kokeilee ensimmäisenä maailmassa asukkaiden henkilökohtaista päästökauppaa. CitiCAP-hankkeessa kehitetty päästökauppasovellus avataan kaupunkilaisten testikäyttöön Euroopan liikkujan viikolla. Museokioskilla pääset tutustumaan sovellukseen ja lataamaan sen puhelimeesi. Sovelluksen testaamiseen tarvitset Android-puhelimen ja mobiilinettiyhteyden.

Päästökauppaa käydään mobiilisovelluksella, joka perustuu liikkumismuodon tunnistukseen. Sovellus laskee käyttäjälle henkilökohtaisen päästöbudjetin, seuraa tämän liikkumista, tunnistaa eri liikennevälineet ja laskee niiden synnyttämät päästöt. Museokioskin tapahtumassa pääset kokemaan ja arvioimaan, miten päästökauppa toimii, millaista tutkimustietoa löytyy sovelluksen taustalta ja millaisilla ympäristöystävällisillä teoilla voit vaikuttaa omaan päästöbudjettiisi. Osallistumalla pääset mukaan kokeilemaan, millaisia etuja sovelluksessa voi tulevaisuudessa mahdollisesti hyödyntää.

Oletko sinä paras hiilikilojen hillitsijä? Tule testaamaan ja antamaan palautetta sovelluksen toimivuudesta! Tapahtuman molempina päivinä jaetaan elokuvalippuja 50 ensimmäiselle kävijälle. Hiilikilonsa hillitsijöitä suosii myös arpaonni.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 18.9. klo 15–18
  • la 21.9. klo 10–13

Tapahtumapaikka: 

Museokioski

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Aleksanterinkatu 10

Postinumero: 

15110

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Heidi Snellman, p. 0444826177

Järjestäjä: 

Lahden kaupunki, CitiCAP-hanke