Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Iiriksen AaVeet - Audiovisuaalisen taiteen ilta Kino Iiriksessä

Lahti | Elokuvateatteri Kino Iiris

Iiriksen AaVeet tulee taas! Audiovisuaaliseen taiteeseen keskittyvä Iiriksen AaVeet järjestetään toistamiseen perjantaina 22.11. klo 20 alkaen Lahden Kino Iiriksessä. Iiriksen AaVeet jatkavat yhden illan kestävänä avajaismaisena tapahtumana, jossa katsojille tarjotaan sekä audiovisuaalista taidetta elokuvasalin näytöksissä, että musiikkiesityksissä. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä kootusti useita eri av-taiteen muotoja ja kokea kuinka elokuvateatteri muuntautuu lopulta surrealistisen musiikin näyttämöksi.

Tänä vuonna Iiriksen AaVeet koostuu kahdesta näytöksestä, loopeista ja musiikkiesityksistä. Illan av-kattaus on sekoitus niin ulkopuolisuuden kokemusta kuin yhteyttäkin, ihmisluonnon rooleja suhteessa luontoon ja toiseen ihmiseen. Toisaalta Iiriksen AaVeet on runollisuutta ja surrealismia.

Kino Iiriksessä nähdään mm. Joona Mötön Lähekkäin lyhytelokuvan Suomen ensi-ilta, joka aiemmin on esitetty vain brittiläisellä Leeds Queer Film -festivaalilla keväällä. Lahtelaislähtöisiltä tekijöiltä Aaveissa nähdään Anu Haapasen maalausanimaatio sekä Pinja Sydänmaan videoteos Matkalla. Niko Skorpion voi lahtelaisyleisö muistaa myös hänen Galleria Uuden Kipinän näyttelystään tältä kesältä.

Tammisalin valloittaa lahtelainen valokuvaaja ja muusikko Ville-Petteri Kujala, joka tarjoilee klubimaisen Wills Corner -keikan Espanjan kaduille vievien valokuviensa kera. Illan kruunaa teatterisalin puolella turkulais-tamperelainen taidepop-yhtye Puiset Heilat, jonka esiintymiselle analogisen visuaalisen maailman luo tamperelainen performatiivinen taideryhmä VHS-klubi kuvaputkitelevisioineen ja monitoreineen. VHS-klubi on toteuttanut visuaalista kuvastoaan mm. Räjäyttäjien matkassa.

Kaikki Iiriksen AaVeet tekijät

Enni Vekkeli, Elias Kaus, Miiu Esantytär, Niko Skorpio, Anu Haapanen, Maaja Kettunen, Pinja Sydänmaa, Joona Möttö, Maippi Ketola, Ville-Petteri Kujala, Puiset heilat ja VHS-klubi, Katri Kari ja Nina Iso-Herttua sekä Frutti di Meri.

Taiteilijoita on tavattavissa illan ajan ja paikalla on tarjoilua.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Eläköön liikkuva kuva!

Iiriksen AaVeiden yhteistyökumppaneina ovat Päijät-Hämeen elokuvakeskus ry sekä Kauno ry.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 22.11. klo 20–23

Tapahtumapaikka: 

Elokuvateatteri Kino Iiris

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Saimaankatu 12

Tapahtuman lisätiedot: