Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Keskustelutilaisuus Kasisalista

Lahti | Museokioski

Kasisali on monelle lahtelaiselle nuorelle tuttu toimintapaikka, johon liittyy voimakkaita muistoja myös diskoista ja musiikkikeikoista. Nyt Sammonkatu 8:n alue ja 1980-luvulla nuorisotoiminalle avatut tilat ovat kokemassa muutoksia.

Lahden museot järjestää keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan Kasisalin korttelin menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta kulttuuriperintöön liittyvien arvojen näkökulmasta. Keskustelutilaisuus järjestetään Museokioskissa (Aleksanterinkatu 10) tiistaina 19.11. klo 17–19.

Keskustelemassa ovat Tehosekoittimen Hannu Kilkki, FT Aura Kivilaakso, kaavoittaja Markus Lehmuskoski, Virpi Rantanen nuorisopalveluista ja 5th elementin perustajajäsen Tommi Rautanen. Puheenjohtajana on tutkija Sini Ojala Lahden museoista.

Hannu Kilkki on Tehosekoitin-yhtyeen basisti. Hän on myös lahtelaisen ravintola Torven osaomistaja.

FT Aura Kivilaakso on tutkimushallinnon asiantuntija Helsingin yliopistossa. Hän on Suomen Kaupunkitutkimuksen Seuran puheenjohtaja. Kivilaakson vuonna 2017 julkaistu väitöskirja käsitteli rakennussuojelukeskustelua, erityisesti asiantuntijoiden ja suuren yleisön välistä vuorovaikutusta.

Markus Lehmuskoski on Lahden kaupungin kaavoitusarkkitehti, joka vastaa Kasisalin tontin kaavoituksesta.

Virpi Rantanen aloitti Lahden nuorisopalveluissa kerhoisäntänä, kun Kasisali avattiin vuonna
1982. Myöhemmin hänen vastuualueenaan oli kansalaisjärjestöjen toiminnan tukeminen ja
tapahtumien järjestäminen mm. Nuorisokeskuksessa. Nykyisin Rantanen on Lahden
nuorisopalveluiden itäisen alueen palvelupäällikkö.

Tommi Rautanen oli mukana perustamassa 5th Element -kollektiivia, jonka suojissa yhtyeet ja sooloartistit pääsivät keikkailemaan. 5th Element järjesti Kasisalilla suosittuja hiphop -iltoja, jotka nostivat esiin lukuisia tunnettuja artisteja.

Kuva: Jarko Manninen

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 19.11. klo 17–19

Tapahtumapaikka: 

Museokioski

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Aleksanterinkatu 10

Postinumero: 

15110

Tapahtuman lisätiedot: