Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Rakkaudesta ruokaan - keskustelua kestävästä ruokakulttuurista

Lahti | Lahti

Miten luodaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää ruokakulttuuria? Mitä on ilmastoystävällinen suomalainen ruoka? Lahden ruokapiiri ottaa varaslähdön Euroopan Ympäristöpääkaupunkivuoteen nostamalla keskusteluun suomalaisen ruoan ja sen tulevaisuuden. Ruoka koskettaa meitä kaikkia ja sen ilmasto- ja ympäristövaikutukset ovat kiistattomat. Meidän mielestämme ruoasta ja sen eri ulottuvuuksista keskustellaan aivan liian vähän ja kapea-alaisesti. Olemme sitä mieltä, että Suomi tarvitsee enemmän ja parempaa puhetta kestävästä ruokakulttuurista. Rakkaudesta ruokaan -tapahtuma on keskustelunavaus moniääniselle ja tulevaisuuteen kurkottavalle ruokakeskustelulle. Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan jokapäiväisestä leivästämme!

Aiheen alustajina ja keskustelijoina luomuviljelijä Matti Oijala, tutkija Teea Kortetmäki ja yrittäjä Jarkko Lehtopelto. Keskustelua keittää kokoon filosofi Tuomas Nevanlinna.

Keskustelijoiden esittelyt:

Matti Oijala on luomuviljelijä Lahden Immilästä 20 vuoden kokemuksella. Oijalassa kasvatetaan perunaa, juureksia, marjoja ja hedelmiä tavanomaisten vilja- ja nurmikasvien lisäksi. Tavoitteena on kehittää pellosta pöytään – field to fork – avomaan tuotantoa, missä keskeisinä kohteina ovat esikasvit, kaistaviljely ja ympäristötietoisuus. Monipuolista ruokaa kestävin menetelmin.

Teea Kortetmäki työskentelee Jyväskylän yliopistossa tutkijana. Hän on erikoistunut ruokajärjestelmien kestävyyteen ja ympäristöetiikkaan ja työskentelee tutkimushankkeessa Reilu ruokamurros (www.justfood.fi). Lisäksi hän on ollut mukana toteuttamassa useita ruohonjuuritason kestävyyttä edistäviä ruokahankkeita kuten Proteiinipiilaakso ja Kouluruoka2030.

Jarkko Lehtopelto edistää työssään ruoantuotannon kehittymistä kestävämpään suuntaan. Tästä on esimerkkinä Lahden ympäristöpääkaupungin hanke, jossa kannustetaan Lahden, Heinolan, Asikkalan, Hollolan ja Orimattilan viljelijöitä suorittamaan tuleva Uudistavan viljelyn opisto vuoden 2021 aikana. Lisäksi Jarkko on yksi Suomalaisen ruoan laatukirjan kirjoittajista ja käsikirjoittaa tällä hetkellä podcastia ruokajärjestelmän yhteiskunnallisista ulottuvuuksista. https://www.uudistavaviljely.fi/
Puheenvuoro: Keskitytään laatuun, josta ollaan tulevaisuudessa valmiita maksamaan.

Tapahtuma vain verkossa, https://us02web.zoom.us/j/82888502998Tapahtuma striimataan verkkoon ja linkki päivitetään Lahden ruokapiirin Facebook-sivulle ennen tilaisuuden alkua. Voit osallistua keskusteluun verkossa tai voit lähettää etukäteen kysymyksiä keskustelijoille Lahden ruokapiirin sähköpostiosoitteeseen.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 28.11. klo 11–13

Tapahtumapaikka: 

Lahti

Sijaintikunta: 

Lahti

Tapahtuman lisätiedot: