Opus Deus

Lahti | Lahden kaupunginteatteri, Eero-näyttämö

Oletko kyllästynyt tasaiseen elämään? Kuljetko päivästä toiseen keskinkertaisuuden kahleissa? Tunnetko olosi merkityksettömäksi? Ei hätää, meillä on sinulle ratkaisu:
Opus Deus.

Opus Deus on self help -opas, jonka avulla vapautat sisäisen suuruutesi. Seuraamalla kirjan yksinkertaisia ohjeita voit saavuttaa jumalaisen valta-aseman jopa kahdessa ja puolessa tunnissa. Astu tavallisuudesta taivaallisuuteen ja osta lippusi...NYT!

Kaija on parikymppinen nuori nainen, joka etsii suuntaa elämälleen aikuisuuden kynnyksellä. Hän rakastaa lukemista, pitää mitätöntä suosiota nauttivaa kirja-aiheista videoblogia ja viettää päivät poikaystävänsä Jukan kanssa oleillen. Vaikka elämä Kaijan ympärillä tuntuu pysähtyneen, hän haaveilee merkityksellisestä tulevaisuudesta ja suurista teoista.

Sietämättömältä tuntuva seesteisyys päättyy kuitenkin yllättäen, kun Kaijan elämässä kääntyy uusi lehti. Hän löytää internetistä self help -oppaan, jollaista ei ole ennen nähnyt: Opus Deus – Kuinka tulla jumalaksi. Kirja lupaa omistajalleen helpon ja nopean reitin jumalaiseen valta-asemaan, jonka voi saavuttaa seuraamalla yksinkertaisia ohjeita. Suurista lupauksista innostunut Kaija päättää tarttua tilaisuuteen ja lähteä matkalle kohti menestystä. Mutta mitä on menestys ja sen vaatimukset?

Opus Deus on uusi musikaali, joka vie katsojansa matkalle vallan ytimeen. Esitys tutkii aihetta yksilön tasolla: se pohtii ihmisten välisiä arkisia valtasuhteita ja niiden vaikutusta ympäristöömme sekä laajentaa perspektiiviä myös yhteiskunnalliselle tasolle.

Aihetta käsitellään itseironisen mustan huumorin ja oivaltavan musiikkiteatterin keinoin. Esitys nostaa esiin myös itsekeskeisyyden ja täydellisyyden tavoittelun teemat sekä pohtii yleisellä tasolla meitä kaikkia kiinnostavaa kysymystä:
mikä tekee elämästä merkityksellistä.

ENSI-ILTA 29.10.2019 EERO-NÄYTTÄMÖLLÄ

KÄSIKIRJOITUS, SÄVELLYS & OHJAUS
Musiikkiteatteri NYT

LAVASTUS & PUKUSUUNNITTELU
Tiina Hauta-aho

VALOSUUNNITTELU
Tiina Hauta-aho & Jouni Nykopp

VALOKUVAT Harri Knuuttila

LAVALLA
Petteri Hautala, Anni Kajos, Panu Kangas, Petri Knuuttila & Sini Koivuniemi
PIANO Matti Hussi
LYÖMÄSOITTIMET Lari Lius

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 5.2.2020 klo 19
  • ti 10.3.2020 klo 19

Tapahtumapaikka: 

Lahden kaupunginteatteri, Eero-näyttämö

Sijaintikunta: 

Lahti

Käyntiosoite: 

Kirkkokatu 14

Postitoimipaikka: 

Lahti

Puhelinnumero: 

0600 30 5757

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

peruslippu 30 €/ eläkeläiset 25 €/ opiskelijat, työttömät 15 €/ www.lippu.fi alk. 15 € (hinnat sis. palvelumaksun)

Lipunmyyjät: 

Lahden kaupunginteatteri

Puhelinnumero: 

0600 30 5757

Osoite: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600 900 900

Järjestäjä: