Tapahtuma ei ole enää voimassa.

EU:n ruoka-apu

Outokumpu | SPR Outokummun osasto

Suomen Punaisen Risti jakaa EU:n ruoka-apua.

Punaisen Ristin Outokummun osasto ryhtyy jakamaan ruoka-apua. Elintarvikkeet on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille Suomessa. Ruoka-avun jakamisessa noudatetaan tasa-arvon ja syrjimättömyyden periaatteita.

Elintarvikkeita jaetaan osoitteessa Syrjäkatu 12 torstaina 26.3 klo 14-18. Valmiiksi pakattuja ruokakasseja jaetaan ulko-ovelta niin monelle kuin riittää. Hakijoiden on noudatettava voimassa olevia valtioneuvoston ja THL:n ohjeita ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ruoka-apua rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto. Rahaston tavoitteena on edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta Euroopan unionissa ja vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää. Rahaston tukemana Maaseutuvirasto on myöntänyt Suomen Punaiselle Ristille noin 67 000 kiloa ruokaa. Ruoka jaetaan eri puolilla Suomea 31 paikallisosaston toimesta.

EU-ruokakassi sisältää 10 peruselintarviketta: vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, puurohiutaleita, lihasäilykettä, hapankorppuja, keksejä, aamiaisviljavalmistetta (mysli), hernekeittoa, maitojauhetta ja perunasosejauhetta. Suomessa jaettavat ruoat ovat täkäläisten ravitsemussuositusten mukaisia. Tuotteiden valinnassa otetaan huomioon ruokavalion monipuolisuus, elintarviketurvallisuus, säilyvyys, kuljetettavuus ja varastointimahdollisuudet. Tuoretuotteita tai kylmäsäilytystä vaativia tuotteita ei valikoimaan voida lisätä.

Martat ovat tehneet reseptivihkon Maukasta EU-ruokakassista. Vihkonen sisältää helppoja reseptejä, jotka perustuvat ruoka-avun tuotteiden käyttöön. Reseptien raaka-aineluettelot ovat lyhyitä, ja ruokien valmistamiseen tarvitaan EU-ruokakassin sisältämien tuotteiden lisäksi korkeintaan muutamaa ainesta, kuten kananmunia, kasviksia tai mausteita. https://www.martat.fi/ajankohtaista/marttojen-resepteilla-hyvia-aterioit...

Lisätiedot:
Outokummun osaston yhteyshenkilö Mauno Kokkonen
mauno.kokkonen@opaasi.fi puh. 045 7845 0039

Tapahtuma-ajat: 

  • to 26.3. klo 14–18

Tapahtumapaikka: 

SPR Outokummun osasto

Sijaintikunta: 

Outokumpu

Käyntiosoite: 

Syrjäkatu 12

Postinumero: 

83500

Postitoimipaikka: 

Outokumpu

Puhelinnumero: 

04578450039
0505576801

Sähköposti: 

spr.outokumpu@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Mauno Kokkonen mauno.kokkonen@opaasi.fi puh. 045 7845 0039