Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Syysunelmia-harmonikkakonsertti

Pieksämäki | Virastotalo Kanttila

Suomen parhaimpiin harmonikkaorkestereihin lukeutuva Jyväskylän harmonikkaorkesteri konsertoi Pieksämäellä upealla ohjelmistollaan Syysunelmia.

Konsertissa kuullaan musiikkia eri vuosikymmeniltä. Sota-ajan musiikkia edustavat kappaleet Sulle salaisuuden kertoa mä voisin ja Sik"s oon mä suruinen, elokuvamusiikin puolelta kuulemme tunnetut kappaleet Katupoikien laulu ja Kulkurin valssi. Virtuoosikappaleet Concertino, Flick-flack ja Kenosen polkka ja Ilta Välimerellä on totuttu kuulemaan soolonumeroina, mutta nyt näihin teoksiin on tartuttu rohkeasti koko orkesterin voimin. Metsäkukkia, Myrskyluodon Maija sekä Sininen ja valkoinen edustavat Suomalaisuutta parhaimmillaan.

Matti Ekmanin harmonikkasovitukset soivat orkestraalisesti ja täyteläisesti. Ne rakentuvat jopa kymmenestä eri stemmasta, ja ovat aivan omaa luokkaansa harmonikkaorkestereille tehtyjen sovitusten joukossa. Normaalien harmonikkojen lisäksi orkesterissa soi harvinainen bassoharmonikka. Jyväskylän Harmonikkaorkesterille onkin muodostunut oma tunnistettava sointi, joka erottuu edukseen muista vastaavista kokoonpanoista.

Harmonikkamyynti Dynamis järjestää konsertin yhteyteen harmonikkojen myyntinäyttelyn.
Näyttely on avoinna klo 13.30 alkaen, ja näytteillä on runsaasti uusia ja käytettyjä harmonikkoja sekä varusteita.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 17.11. klo 15

Tapahtumapaikka: 

Virastotalo Kanttila

Sijaintikunta: 

Pieksämäki

Käyntiosoite: 

Vilhulantie 5

Postinumero: 

76850

Postitoimipaikka: 

Naarajärvi

Tapahtuman lisätiedot: