Pyöräilyn kuntolenkit

Pori | Porin Urheilutalo

Kuntolenkkien pituus vaihtelee 32-50 km välillä. Lenkit ajetaan ryhmässä ja lenkin vetäjä pitää tasaista vauhtia. Kesäkuusta 2019 alkaen lenkeillä on vain yksi ryhmä, joka ajaa keskinopeutta 25 km/h, ns. K25-ryhmä. Kaikille lenkeille ei välttämättä ole nimettyä vetäjää. Myös siinä tapauksessa ryhmiä kehotetaan noudattamaan sovittuja keskinopeuksia ja alla olevia periaatteita. Viimeisen "virallisen" päivämäärän jälkeen lenkkejä on perinteisesti vielä jatkettu porukan kanssa sopimalla.

Lenkeillä ajetaan lähtökohtaisesti "ketään ei jätetä" -periaatteella, jolloin tarvittaessa hidastetaan vauhtia tai pidetään taukoja, jotta kaikki pysyvät vauhdissa. Jos koet vauhdin itsellesi liian rasittavaksi, tai olet tauon tarpeessa, ilmoita siitä rohkeasti ääneen. Jos ajat jonon perällä, tarkkaile muita ajajia ympärilläsi ja ilmoita, jos joku on tippumassa kyydistä. Tärkeää: Jos aiot tarkoituksella erkaantua ryhmästä, ilmoita siitä etukäteen vetäjälle ja muissa ryhmässä olijoille.

Kuntolenkit ajetaan osallistujien omalla vastuulla. Tarkista vakuutusturvasi kattavuus ennen lenkeille lähtöä. Lenkeille ei ole osallistumismaksua eikä velvollisuutta olla minkään pyöräilyseuran jäsen. Seuraan liittymistä tosin suositellaan.

Kaikilla lenkillä osallistujilla oletetaan olevan mukana seuraavat varusteet:

Kunnossa oleva pyörä. Älä esimerkiksi tule yhteislenkille loppuun ajetuilla renkailla tai pyörällä, jonka jarrulaitteisto toimii heikosti.
Ylimääräinen sisäkumi, pumppu ja renkaan vaihtoon tarvittavat työkalut
Kypärä ja ajolasit
Säänmukainen vaatetus
Juotavaa, olosuhteiden mukaan 1-3 pullollista, joista yksi runkotelineessä tai juomareppu
Evästä (esim. banaani, energiapatukka tai geelejä)

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 3.6.–5.8.

  • ke klo 18

Tapahtumapaikka: 

Porin Urheilutalo

Sijaintikunta: 

Pori

Käyntiosoite: 

Kuninkaanhaanaukio 6

Tapahtuman lisätiedot: