Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Bita Razavi, Lyceiparkens skola: The Dog Days Will be Over Soon

Porvoo | Galleria Vanha Kappalaisentalo

Elämme aikana, jolloin tekoäly haastaa inhimillisen ajattelun ja päätöksenteon rajoja – jopa luovuuden määritelmän. Algoritmit saattavat tietää meistä enemmän kuin tiedämme itsestämme. Monia huolestuttavat tekniikan edistysaskeleet ja Terminator-elokuvista tutut uhkakuvat. Tässä näyttelyssä esiin piirtyy kuva, jossa on sijaa myös toisenlaisille tunteille. Katseen kohteena ovat inhimilliset ja ei-inhimilliset toimijat maan päällä ja muualla sekä niiden välinen vuorovaikutus.

Bita Razavi on toteuttanut näyttelyyn valokuvia, jotka kuvaavat fyysisten ja digitaalisten kokemusten sekä keinotekoisten ja luonnollisten tilojen välimaastoa sekä videoteoksen, jonka keskiössä on valon muuttuva luonne ja sen vaikutus väreihin. Vanhasta pelielektroniikasta ja kasveista koostuvassa sarjassa Razavi viittaa toisenlaiseen suhteeseen luonnollisen ja digitaalisen välillä.

Bita Razavi asuu ja työskentelee Helsingissä ja Tartossa. Razavin työskentelyn ytimessä ovat arjen tilanteisiin liittyvät havainnot ja pohdinnat. Hän tutkii sosiaalisten järjestelmien sisintä olemusta suhteessa poliittisiin rakenteisiin ja kansallisesti merkittäviin tapahtumiin eri maissa.

Ryhmä Lyceiparkens skolanin yhdeksäsluokkalaisia osallistuu näyttelyyn kahdella videoteoksella ja novellilla. Videoteoksissa leikitään salaisilla aakkosilla ja salakielellä ja kerrotaan tarina kuun synnystä. Visuaalisia töitä täydentää Marsiin sijoittuva novelli, jonka minäkertoja on planeettaa tutkivan mönkijän tekoäly. Ryhmän kuvataideopettajana toimii Helena Björk. Björk työskentelee nykytaiteen parissa luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella. Hänen kiinnostuksen kohteisiinsa kuuluu pedagogiikan ja yhteisötaiteen risteymäkohtien löytäminen ja sitä kautta dialogin mahdollistaminen.

Näyttely on avoinna 5.4.-28.4.2018, ti-su klo 10-16.
Suljettu 19.4.
Vapaa pääsy.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 10.4.–28.4.

  • ti klo 10–16
  • ke klo 10–16
  • to klo 10–16
  • pe klo 10–16
  • la klo 10–16
  • su klo 10–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Sijaintikunta: 

Porvoo

Käyntiosoite: 

Välikatu 13

Postinumero: 

06100

Postitoimipaikka: 

Porvoo

Puhelinnumero: 

040-489 1771

Sähköposti: 

kappalainen@porvoo.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: