Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Steve James (USA) Down Home Kivi

Tampere | Tampereen Teatteri, Kulttuuriravintola Kivi

Jukka Mäkinen & BluesLovers todella ylpeänä esittää:

Steve James (USA)

Down Home Kivi torstaina 31.10.19!

New Yorkissa syntynyt, mutta nykyään Austinissa vaikuttava Steve James on akustisen blueskitaran taitaja vailla vertaa. Rennolta Steveltä irtoaa niin perinteinen delta-bluespikkaus slide-kitaralla, banjolla tai mandoliinilla, kuin ragtime tai John Fahey/Leo Kottke-tyyppinen folk-blueskin.

Steve James sai blues-tartunnan jo lapsuudessaan isänsä savikiekko-kokoelmasta ja itseopiskelulla kehittyi melkoiseksi virtuoosiksi. Perusteellinen nuorimies syventyi instrumenttiinsa myös soitinrakentajan opissa Michael Gurianin johdolla. Asuessaan Nashvillessa Steve sai oppia Sam McGeeltä, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista country-pikkaajista. Memphisissä hän puolestaan päätyi legendaarisen Furry Lewisin pakeille. Ei ihme, että hän pitää oppimista jatkuvana prosessina, jossa soittaja saa vaikutteita ja maustaa niillä omaa tyyliään.

Vaikutteita onkin päässyt kertymään hienoilta soittokumppaneilta - Bob Brozman, Clifford Scott, John Hammond, Alvin Youngblood-Hart, Bo Diddley, Buddy Guy, Angela Strehli, Ruthie Foster, Gary Primich, Maria Muldaur jne. Huikean soittotaitonsa lisäksi Steve on erittäin viihdyttävä esiintyjä, joka ryydittää esiintymistään hauskalla tarinankerronnalla. Kansainvälisen maineensa Steve James on rakentanut ilman musiikkiteollisuuden markkinointikoneistoja sitkeällä kiertuetoiminnallaan. Kiertävän boheemimaisesta elämäntyylistä kertoo jo hänen oma levymerkkinsäkin - Hobemian Records, jolla hänen viimeisimmät albuminsa on julkaistu. Steve James on saanut Grammy-ehdokkuudet osallisuudestaan Fred McDowell - ja Charley Patton - tribuuttialbumeihin.

Steve Jamesilta on ilmestynyt tähän mennessä useita albumeja. Viimeisin, vuonna 2018 julkaistu, kantaa nimeä Blues and Folk Songs vol.1. (Hobemian Records). Steve on julkaissut useita opetusvideoita ja hän pitää usein työpajoja (workshop).

"Quite simply, he"s one of the best I know .. " - Jorma Kaukonen, musician

Downbound Train
Milkwaukee Blues
Saturday night in jail
Homepage
Facebook

Down Home Kivi - Best Blues Club in town! Be there or be square

Tervetuloa!
Liput 120/17e (BL-jäsenet)

Ovet 20.00. Showtime n. 21.30. Seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen! Kannattaa tulla ajoissa!

Huom! Ennakkolippuja voi varata yhdistyksen s-postista - blueslovers.info(at)gmail.com. Varatut liput pitää lunastaa viimeistään klo 20.30 mennessä Kiven lipunmyynnistä. Paikan päällä voit liittyä BluesLovers ry:n jäseneksi. Saat keikkalipun jäsenhintaan ja nautit jäseneduista saman tien. Uusien jäsenten ilmoittautumisen voi myös suorittaa osoitteessa www.blueslovers.org/liity.html sivulla on tarkat toimintaohjeet, sekä lueteltuna jäsenedut.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 31.10. klo 20–23.45

Tapahtumapaikka: 

Tampereen Teatteri, Kulttuuriravintola Kivi

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori 2

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: